El poder social de l' AIGUA

Treballem per
un món millor

El nostre compromís amb la comunitat es tradueix en la implementació de programes transformadors, amb un impacte directe en les persones, que dona prioritat a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat. Projectes que destaquen pel seu enfocament transversal, i que volen multiplicar l’impacte social positiu de l’empresa.

+9M d'€
contribució social
+1.300
iniciatives socials realitzades
±900.000
persones beneficiàries
Previous slide
Next slide

Dades del 2023

Motor de transformació social

Com a part integral de la nostra activitat, actuem com a motor de transformació social, la qual cosa es reflecteix en la posada en marxa de programes d’acció social propis i d’alt impacte a través de tres eixos fonamentals.

ELS EIXOS DE LA NOSTRA
ACCIÓ SOCIAL

GENERACIÓ
D’OPORTUNITATS
EDUCATIVES

Proporcionem oportunitats educatives i fomentem vocacions verdes, relacionades amb el sector de l’aigua i el medi ambient, contribuint al desenvolupament del talent futur.

MILLORA DE
L'OCUPABILITAT

Impulsem l’ocupació i l’ocupabilitat, com a factor clau per millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

CREACIÓ DE
COMUNITATS
SOSTENIBLES

Contribuïm a la creació de comunitats capacitades i empoderades per promoure el desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient i el consum responsable de recursos.

REPTES SOCIALS A ESPANYA

  • 1 de cada 4 persones es troba en situació de pobresa o risc d’exclusió.
  • Més d’un terç de les llars no tenen capacitat per afrontar despeses imprevistes.
  • La pobresa infantil afecta gairebé 1 de cada 3 infants.
  • Espanya té una de les taxes d’abandonament escolar i d’atur juvenil més altes d’Europa.

CONTRIBUCIÓ DE L’ACCIÓ SOCIAL

  • Implementem projectes transformadors, amb impacte directe en les persones, que donen prioritat a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat.
  • Acompanyem persones beneficiàries de les nostres bonificacions de l’aigua perquè puguin millorar la seva qualitat de vida, convertint-nos en un motor de transformació social.
  • Desenvolupem programes innovadors i col·laboratius amb agents locals, enfocats en l’empoderament i en la inserció laboral de qualitat.
  • Proporcionem formació de qualitat, habilitats rellevants per al sector de l’aigua i el medi ambient, i millorem les perspectives laborals.
  • Fomentem el coneixement del cicle integral de l’aigua i la sostenibilitat, contribuint a la creació de comunitats capacitades i empoderades que promoguin el desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient i el consum responsable dels recursos.
  • Teixim aliances amb institucions públiques i amb entitats socials i ambientals per potenciar projectes i ampliar l’impacte en la vida de les persones, aprofitant el seu coneixement i proximitat als reptes socials locals.

Programes d’alt impacte destacats

GENERACIÓ D’OPORTUNITATS EDUCATIVES

Beques Joves Talents

Trencar barreres per un futur sense límits

Acompanyem joves acadèmicament brillants amb recursos econòmics limitats perquè puguin estudiar carreres STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) a la universitat i, així, fomentem la inclusió i l’equitat en l’educació.

“La beca ha estat molt útil, ja que m'han donat suport en la meva trajectòria acadèmica i personal, però especialment en l'aspecte econòmic, ja que m'ha permès accedir a material didàctic i tecnològic.”

MILLORA DE L’ OCUPABILITAT

OLA (Ocupació, Lideratge i Acompanyament)

Superar la vulnerabilitat a través de l’ocupabilitat

Programa en aliança amb la Creu Roja que busca millorar la situació de persones que tenen algun tipus de bonificació en la tarifa de l’aigua. Combina la cobertura de les necessitats bàsiques amb un programa específic de millora de l’ocupabilitat i el desenvolupament de competències per a la inserció laboral.

“He obtingut el títol de manipulador d'aliments i el de carretoner. El programa m'ha ajudat a nivell físic i mental. En aquests mesos sense feina em van ajudar a pagar la factura de l'aigua i de la llum.”

EnVerde

Oferir oportunitats laborals adaptades als nous temps

Millorem l’ocupabilitat de persones en situació d’exclusió social. Busquem dotar-les de les habilitats necessàries perquè puguin desenvolupar-se en llocs laborals relacionats amb el sector mediambiental, reorientar la seva trajectòria professional i accedir al mercat laboral amb confiança i estabilitat.

“Després de les pràctiques, vull tenir una feina, però també vull continuar formant-me. Vull tenir el certificat de nivell 2 per tenir més experiència formativa.”

CREACIÓ DE COMUNITATS SOSTENIBLES

Voluntariat

Millorar el nostre entorn natural i social

El voluntariat és una part fonamental del nostre compromís social, amb el qual es promou activament la implicació de la nostra plantilla en els reptes socials i ambientals del territori. Suposa a més una via addicional de contribució social, que permet abordar de manera més propera, compromesa i solidària els desafiaments als quals s’enfronta la nostra societat.

“Les jornades de voluntariat són la millor carta de presentació de la nostra empresa. A més, ens permeten descobrir realitats mediambientals de la nostra regió completament desconegudes, enfortir el nostre treball en equip i aportar el nostre granet de sorra per millorar un entorn que ho necessita.”

Altres programes:

PACTO SOCIAL

El Pacte Social d’Agbar és un espai de participació dels diferents agents socials, econòmics i polítics locals del territori que permet multiplicar l’impacte social positiu. És la clau d’un model de governança de l’aigua obert, basat en un procés de diàleg, col·laboració i cocreació que té l’objectiu d‟implementar propostes que, des de la gestió del servei i les aliances, donin resposta als reptes socials i ambientals del territori.

Permet fer una escolta activa en continu dels grups de relació, oferir una resposta adaptada i anticipar-se a futures necessitats, generant sinergies i iniciatives conjuntes transformadores.

ACCÉS A L’AIGUA

Garantim el subministrament d’aigua als nostres clients, reforçant les mesures socials com són les tarifes i els fons de solidaritat que asseguren l’accés equitatiu a l’aigua a totes les llars, sense importar la seva situació econòmica.

100%

dels nostres clients tenen garantit l’accés a l’aigua, independentment de la seva situació econòmica.

90%

de les llars tenen a la seva disposició fons socials i/o bonificacions.

100%

dels nostres clients tenen accés a mesures de flexibilització del pagament de la seva factura.