El seu principal objectiu és contribuir a una transició ecològica justa que permeti promoure solucions innovadores per la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.
La labor conjunta que desenvolupen les Càtedres per un posicionament global enfront de reptes comuns implica impulsar la connexió dels ecosistemes d’innovació amb el món empresarial; dinamitzar l’agenda social i política per la transició ecològica, detectar i generar talent; i reforçar les aliances com a eina eficaç per promoure solucions als principals reptes, tal com promouen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.
Avui s’han reunit els integrants de la Xarxa per analitzar les accions que s’han dut a terme durant el 2022 i planificar i dissenyar accions per l’any següent.
Immaculada Serrano, gerent d’Aguas de Murcia, i Juan Jose Alonso, conseller delegat d’Hidrogea, han realitzat ponències introductòries explicant la importància de la gestió sostenible de l’aigua a la Regió de Murcia, especialment afectada pels efectes del canvi climàtic.
Més tard, s’han descrit els avenços de dos grups de treball creats durant el 2021 i que tanquen aquest 2022: un d’Economia Circular i l’altre de Qualitat Mediambiental.
La Xarxa de Càtedres ha potenciat les accions de difusió durant aquest últim any i s’han dut a terme més d’11 esdeveniments vinculats a l’activitat de les càtedres i 2 seminaris web tècnics, on 7 Càtedres han pogut detallar els seus projectes mitjançant elevator pitch. Totes aquestes accions ajuden a difondre les activitats que es fan dins de la Xarxa.
De cara a les properes passes, el 2023 la intenció és crear un nou grup de treball d’Indicadors Hídrics i Economia Circular. D’altra banda, s’ha assenyalat la importància de continuar potenciant la visibilitat entre Càtedres, així com de fomentar el treball entre grups, buscant les sinergies.