Les empreses HOPU i Wireless DNA guanyen la 2a edició de Dinapsis Open Challenge

Aquest dijous, 16 de desembre, ha tingut lloc la fase final de la 2a edició de Dinapsis Open Challenge, el repte proposat pel hub Dinapsis de Regió de Múrcia per a buscar solucions a l’estrès hídric. Aquesta edició ha rebut una reeixida participació, amb la presentació de 87 empreses i 48 projectes.

El hub Dinapsis Regió de Múrcia ha estat el punt de trobada on les cinc startups finalistes de la 2a edició de Dinapsis Open Challenge han presentat durant aquest matí les seves idees davant un comitè d’experts i potencials clients i usuaris. Els projectes de Aquacorp, Future Water, Wireless DNA, HOPU i Agualytics van ser els triats entre 48 candidatures a nivell nacional.

El jurat, integrat per Jaime Olmo, de Dinapsis; Javier Celdrán, del INFO; Aranzazu Pagán, de CETENMA; Esther Esquilas, de MCT; José Mª Carrillo, de la UPCT; i Guillermo Mas, d’Agbar, ha escoltat la defensa de les diferents solucions i, davant l’elevat nivell de les propostes, ha decidit premiar a dues empreses.

Una de les empreses premiades, HOPU, aposta per l’optimització del consum d’aigua mitjançant el seu monitoratge a través de la integració d’Intel·ligència Artificial, IoT i dades espacials de l’ús de l’aigua. La segona empresa premiada és Wireless DNA, que utilitza noves fonts d’observació meteorològica no convencional per a predir fenòmens climatològics adversos.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de Joaquín Buendía, alcalde d’Alcantarilla; i María Casajús, Regidora d’Infraestructures de Cartagena; que han estat els encarregats de nomenar els guanyadors d’aquesta edició. Així mateix, també han intervingut Juan José Alonso, Conseller Delegat de Hidrogea i Jaime Olmo, responsable de Dinapsis Regió de Múrcia.

Dinapsis Regió de Múrcia implantarà en dos municipis les solucions guanyadores en una experiència pilot, de manera que puguin extreure indicadors i conclusions per a la seva implementació posterior. Les solucions triades formaran part del portfolio de solucions de Dinapsis i podran desplegar-se en altres àrees geogràfiques.

Aquesta iniciativa, Dinapsis Open Challenge, desenvolupada per Dinapsis, la xarxa de hubs per a la transformació digital d’Agbar, s’emmarca en la proposta del grup per la innovació oberta. Aquesta 2a edició, celebrada a Múrcia i impulsada per Hidrogea, succeeix a la 1a edició de Dinapsis Open Challenge, celebrada a l’inici de l’any en el hub Dinapsis de Benidorm, impulsada per Hidraqua. Ciclogreen, la iniciativa guanyadora de la 1a edició, ja s’està implementat a Benidorm així com a Finestrat, amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.