A la taula rodona “Safe Food and Water for All”, Narciso Berberana, Chief Strategist Officer d’Agbar, ha assenyalat la importància de mesurar les dades com a base per a la gestió eficaç. En particular ha fet referència a la petjada hídrica, “un indicador que permet mesurar l’aigua que es necessita per a l’elaboració de productes i aliments” i que facilita conèixer, per exemple, quelcom tan visual com que “es requereixen 140 litres d’aigua per omplir una tassa de cafè “.
En aquesta taula rodona també han participat Ana Palencia, directora de Comunicació i Sostenibilitat d’Unilever Espanya; Joan Roca, xef de El Celler de Can Roca – que ha indicat que va ser un dels primers restaurants a oferir aigua de l’aixeta per impulsar la sostenibilitat -; Estanislao Arana, director acadèmic del Forum de la Economía del Agua; i ha estat moderada per Curro Lombardo, director de El Ágora Diario del Agua. A la taula s’han destacat exemples de col·laboració i iniciatives concretes entre els participants i concordar amb la importància de l’ODS 17 i la necessitat de l’establiment d’aliances.
En aquest mateix context, Narciso Berberana ha posat en valor la qualitat de l’aigua de l’aixeta en els països més desenvolupats. “Aigües de Barcelona va ser la primera empresa espanyola en aconseguir la ISO 22000”. Aquesta norma certifica l’aigua potable com a aliment i comporta a la supervisió exhaustiva i contínua de tots i cadascun dels processos de el servei, ja de per si molt exigents.
Pel que fa a l’aigua regenerada, Narciso Berberana ha afirmat que “no hi equació per garantir la disponibilitat d’aigua i aliments en el futur que no passi per l’aigua regenerada, en qualsevol regió del món”, així com que “comptem amb la gestió i tecnologia per fer-ho”.
En qualsevol cas, “cal conscienciar sobre la importància de la regeneració, no solament per a disposar d’aigua potable, sinó també per a usos ambientals i per a la preservació de la biodiversitat” ha conclòs Narciso Berberana, que ha destacat l’ODS número 12, referent a “Producció i consum responsable”.
BForPlanet és una trobada que neix amb el propòsit de promoure diferents espais de diàleg, cocreació i exposició de solucions i respostes als reptes plantejats per les Nacions Unides en la seva Agenda 2030. La primera edició es va celebrar el 2020 i en ella es va exposar la necessitat de accelerar la transició cap a una societat més sostenible, en un format íntegrament en línia. Aquest any 2021, BForPlanet se celebra a format híbrid i d’acord amb les actuals mesures sanitàries.