Àngel Simon, president d’Agbar, destaca la necessitat de reforçar competències i lideratges per a la recuperació, en el marc del Congrés CEDE

Àngel Simon, president d’Agbar, ha destacat la necessitat de reforçar competències i lideratges a les empreses per concretar solucions als desafiaments actuals, en el marc del XX Congrés de Directius CEDE, celebrat al Palau de Congressos de Còrdova sota el lema “Nous temps, noves oportunitats”.

Àngel Simon, president d’Agbar, ha participat amb Francisco Reynés, president executiu de Naturgy, en una taula rodona titulada “Un nou lideratge per a un temps d’oportunitats”, que ha estat moderada per Amparo Moraleda, patrona de la Fundació CEDE. Pel que fa a l’actuació davant de la pandèmia, el president d’Agbar ha posat en valor el compromís dels equips i ha destacat la necessitat d’apostar per un nou model de lideratge, internament i externament, més compromès i proper amb les persones. En aquest sentit, ha afirmat que és necessari el reskilling per a aquestes noves habilitats.

De cara a la recuperació post COVID, Àngel Simon ha destacat el paper de les empreses, per la seva capacitat de concretar solucions, i ha assenyalat la importància de la innovació, amb la implicació de tots els actors. En aquest context, ha posat com a exemple Dinapsis, la xarxa de hubs per a la transformació digital d’Agbar, desplegada a tot el territori espanyol, que es basa en el concepte d’innovació oberta amb els ecosistemes locals.

En aquest context, ha destacat que és fonamental accelerar el time-to-market -com ha anat fonamental amb les vacunes- i ha posat com a exemple la solució COVID-19 City Sentinel posada en marxa per Agbar en els primers mesos de la pandèmia i que permet detectar la presència del virus a les aigües residuals i anticipar els brots, facilitant la presa de decisions per part de les autoritats sanitàries.

Finalment, a la taula rodona s’ha abordat la importància del propòsit per a les organitzacions, i Àngel Simon també ha destacat que el model d’empresa del segle XXI és aquell que té en compte tots els grups d’interès: treballadors, proveïdors, accionistes, i la ciutadania en general.

L´acte de cloenda del Congrés CEDE ha estat presidit pel Rei d’Espanya i ha comptat amb la participació de Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital del Govern d’Espanya; Juanma Moreno, president de la Junta d’Andalusia i d’Isidro Fainé, president de la Fundació CEDE.

El Congrés CEDE (Confederació Espanyola de Directius i Executius) se celebra anualment des de l’any 2000, i aquest any ha posat èmfasi en el diàleg i la reflexió sobre el creixement, l’ocupabilitat i la responsabilitat del directiu, donant claus per potenciar i impulsar les empreses del país. Així mateix, el Congrés ha servit de punt de partida per a la celebració del 25è aniversari de l’entitat.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.