Agbar participa en una taula rodona sobre la vinculació de les empreses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Felipe Campos, Conseller Delegat d’Aigües de Barcelona, ha representat a Agbar en una Jornada sobre com la Dieta Mediterrània pot ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en una taula rodona sobre la contribució de les empreses.

Avui en el Palau de Pedralbes de Barcelona, s’ha celebrat una Jornada organitzada per la Fundació Dieta Mediterrània amb la participació de Catalunya 2030, Paral·lel 40 i la Generalitat de Catalunya – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, en la qual Agbar ha participat en una taula rodona titulada “Com poden les empreses ajudar a aconseguir els reptes que representen les ODS?”

En aquest context, Felipe Campos, en representació d’Agbar, ha explicat: “La contribució als ODS ja no és una opció; és necessari integrar-los en l’estratègia de les empreses impulsant aquells objectius vinculats amb el core business de l’activitat”. En concret, Felipe Campos ha assenyalat la relació entre el cicle de l’aigua i el ODS 6: ‘Garantir la disponibilitat d’aigua i el sanejament per a tothom’, però també ha assenyalat que “una millor gestió de l’aigua està implícita en molts dels altres ODS; és impensable no associar aigua i sanejament amb la pobresa, la fam zero, amb la salut i el benestar, amb l’energia assequible i no contaminant, amb el creixement econòmic, amb la preservació de la vida submarina i la vida d’ecosistemes terrestres, per exemple”.

En aquest sentit, Felipe Campos ha destacat la contribució de la companyia al ODS 1, dedicada a l’erradicació de la pobresa, amb mesures com l’impuls des de 2012 del Fons de Solidaritat amb la finalitat de garantir l’accés a l’aigua de les persones en situació de vulnerabilitat. A més, Felipe Campos ha posat de manifest l’aposta per la regeneració de l’aigua depurada, en un context d’estrès hídric, per a garantir la seva disponibilitat i contribuir als ODS 6 i 12.

En la taula rodona també ha participat José Luis Bonet, President de Cambres de Comerç d’Espanya; Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana i Representants de Food Futur; Jordi Valls, Director General de Mercabarna; Constantí Serrallonga, Director General de Fira de Barcelona; i Maurici García de Quevedo, Director General de FIAB. Teresa Jordà, la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha estat l’encarregada d’inaugurar, de manera virtual, aquestes jornades.

Al setembre de 2019, el secretari general de l’ONU va apel·lar a tots els sectors de la societat perquè es mobilitzessin per a aquesta dècada d’acció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en tres nivells: accions a nivell mundial per a garantir un major lideratge, més recursos i solucions més intel·ligents respecte als Objectius de Desenvolupament Sostenible. La Fundació Dieta Mediterrània vol aportar el seu granet de sorra, i incorpora a les seves línies estratègiques de promoció d’un estil de vida sa, saludable i sostenible els Objectius de Desenvolupament Sostenible, comprometent-se en la seva difusió i possible consecució.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.