Ciril Rozman, director general d’Estratègia d’Agbar, ha participat en una conversa, moderada per Arturo Criado, sotsdirector d’El Español, per reflexionar sobre els principals reptes del sector de l’aigua, entre ells l’emergència climàtica que afecta cada vegada més els recursos hídrics, especialment al nostre país. En la seva intervenció, Ciril Rozman ha destacat que, malgrat les pluges dels últims dies, la situació és crítica a tot l’arc mediterrani. En aquest context de creixent escassetat hídrica, cal continuar treballant amb determinació, i conjuntament, per reforçar l’acció i donar resposta a la necessitat de garantir la disponibilitat d’aigua per a l’agricultura, la indústria i les ciutats. “És important la planificació estructurada, a llarg termini, i el reforç de la governança, per a la presa de decisions que ens permetin incrementar la resiliència dels sistemes d’aigua i del territori”, ha afirmat. La solució passa per l’aposta per l’economia circular, i en concret, per la regeneració i reutilització de les aigües residuals per a nous usos (reg de camps agrícoles i zones verdes urbanes, neteja de carrers, etc.), en un mix de solucions incloent la dessalació, la captació d’aigua subterrània i el consum responsable.
D’altra banda, el director general d’Estratègia d’Agbar ha destacat la necessitat d’invertir, amb la base de la col·laboració público-privada, de manera sostinguda en les infraestructures hidràuliques, per aconseguir ser més resilients davant els impactes del canvi climàtic. En aquest àmbit, ha subratllat els avenços realitzats gràcies al PERTE de Digitalització de l’Aigua, amb la finalitat d’impulsar la transició de la gestió de l’aigua cap a un model més digital i eficient. No obstant això, davant la realitat d’estrès hídric del nostre país, Ciril Rozman ha afegit que s’han de continuar impulsant instruments de finançament que permetin corregir el dèficit d’inversió que s’ha dedicat al sector de l’aigua en els últims anys, especialment en la modernització de regadius i en l’impuls de la regeneració de l’aigua.
En aquest context, Ciril Rozman ha destacat també el model d’empresa d’Agbar, que té un fort compromís social, impulsant projectes transformadors amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, especialment aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Entre ells ha esmentat els Fons de Solidaritat per fer front al rebut de l’aigua, que són part de l’acció social del grup per continuar avançant en la reducció de les desigualtats.
Taula rodona sobre formació, ocupabilitat i talent
Per la seva banda, Natàlia Carcasó, directora de Talent i Organització d’Agbar, ha participat en la taula “Formació, ocupabilitat i talent”.
Durant la seva intervenció, Natàlia Carcasó ha destacat la importància d’actualitzar, al llarg de la vida de l’empleat, els coneixements i habilitats adquirits a través de la universitat o de les experiències en el món laboral. “Des d’Agbar acompanyem el talent perquè es desenvolupi de forma alineada a l’estratègia de l’empresa i el dotem d’eines per adquirir nous coneixements i noves habilitats, propiciant un entorn de compromís amb els treballadors que garanteixi la seva motivació”, ha indicat. Així, de cara a l’atracció i retenció del talent, tenir una proposta de valor que garanteixi que la seva experiència com a empleat sigui d’acord amb les seves expectatives, i en línia amb el propòsit de l’organització, és clau.
La taula rodona ha comptat també amb la participació de Sara Torre, directora de la Unitat d’Ocupabilitat i Emprenedoria de la Universitat Europea; Darío Olivares, gerent de Corporates de Lanzadera; i Víctor Calvo-Sotelo, director general de DigitalES i ha estat moderada per la periodista d’El Español Noelia Fernández. Durant el debat s’ha assenyalat la rellevància de la col·laboració entre empreses i universitats per a l’acostament entre la formació i les necessitats del mercat laboral.
El fòrum ‘Wake Up, Spain!’, celebrat al Palau de Linares de Madrid – seu de la Casa d’Amèrica, és un cicle de trobades on membres del Govern, agents socials, presidents autonòmics, alcaldes i líders empresarials exposen els seus punts de vista sobre diferents temes d’actualitat com la sanitat, l’educació, l’energia o l’economia, entre altres qüestions. Aquesta quarta edició ha reunit durant cinc dies a més de 200 ponents per compartir idees i aportar propostes.
Per veure la intervenció de Ciril Rozman, director general d’Estratègia d’Agbar: aquí
Per veure la intervenció de Natàlia Carcasó, directora de Talent i Organització de Agbar: aquí