Agbar participa a l’acte de presentació del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya” a Barcelona

Àngel Simon, president d’Agbar, ha participat, a la seu de Foment de Treball a Barcelona, a la presentació de la 26a edició del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya”, de Ramón Tamames, una referència sobre economia espanyola i la seva evolució des del 1960 al 2022, que compta amb la col·laboració d’Agbar. Aquest acte, que segueix la dinàmica de la presentació realitzada a Madrid, ha comptat amb noves incorporacions a la taula de diàleg.

Aquesta 26a edició d’Estructura Econòmica d’Espanya, en què s’han anat incorporant els darrers desafiaments a què s’enfronta la societat actual com la pandèmia de la COVID-19 i la guerra d’Ucraïna, està impulsada per Agbar, que ha col·laborat a través del pròleg, signat per Àngel Simon, president d’Agbar, i, a les darreres pàgines del llibre, amb el cas d’estudi de la companyia, referent a Espanya al sector de l’aigua. Així mateix, el llibre compta amb un apartat dedicat a canvi climàtic i la seva afectació en l’aigua.

A la seva intervenció, Àngel Simon, president d’Agbar, ha traslladat la importància, en un entorn complex i canviant, de comptar amb elements de consens, destacant el coneixement, el rigor científic, les aliances i el treball conjunt com a imprescindibles per continuar avançant i progressant. “La incertesa actual requereix, més que mai, eines per discernir i donar resposta als desafiaments globals, facilitant la presa de decisions per al progrés conjunt. Aquesta obra, per les guies que facilita, n’és un exemple” ha afirmat Àngel Simon.

En aquest context, el president d’Agbar ha assenyalat el paper motor de les empreses en la transició necessària de la societat davant dels reptes actuals. Així mateix, la col·laboració publico-privada –la importància de la qual és molt present en aquest llibre– s’ha convertit en un model d’èxit per impulsar projectes transformadors, especialment en els sectors que requereixen grans infraestructures, i per mantenir els nivells de benestar. “És essencial que les diferents institucions −el sector públic i privat, el món acadèmic, etc.− avancem de manera coordinada, fomentant l’escolta activa i el diàleg entre tot arreu, per fer front als reptes, mitjançant una visió compartida i el desenvolupament de solucions conjuntes”, ha declarat Àngel Simon.

Per actuar davant l’emergència climàtica, un dels desafiaments més grans del nostre temps, el president d’Agbar ha posat en relleu la importància de la tecnologia i la digitalització. En aquest àmbit, Àngel Simon ha assenyalat que la innovació no té –i no hauria de tenir– un altre objectiu que la de procurar un futur millor per a les persones, més sostenible, resilient i inclusiu. “Amb el rigor del treball i l´impuls de les aliances, que permetran materialitzar respostes col·laboratives als desafiaments de la societat, un futur sostenible és possible”, ha indicat.

Finalment, Àngel Simon ha destacat la necessitat de comptar amb un coneixement fonamentat sobre l’estructura econòmica del nostre país per encaminar diàlegs edificants en aquesta direcció i prendre mesures efectives. “Des d´Agbar, formar part d´aquest projecte ens permet contribuir a assentar un patrimoni de coneixement per a tots”, ha conclòs.

Organitzat a Foment de Treball, l’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’autor i coautor del llibre, Ramón Tamames i Antonio Rueda, així com la participació de David Tornos, secretari general de Foment del Treball; Valentí Pich, president del Consell d’Economistes d’Espanya; Francesco Granell, catedràtic d’Economia Aplicada (Organització Econòmica Internacional) a la Universitat de Barcelona; i Javier de Juan, editor del llibre.

El llibre Estructura Económica de España s’ha convertit en un clàssic sobre l’economia espanyola que s’ha anat actualitzant a les estadístiques i ajustant en funció de la situació política i econòmica de cada moment i d’un marc internacional cada cop més globalitzat.

Per veure la presentació, a Barcelona, de la nova edició del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya”:

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.