En aquest context, Manuel Cermerón ha assenyalat que l’economia circular i la sostenibilitat són una gran oportunitat en el moment actual, i Agbar, en els seus més de 150 anys d’història, “s’ha destacat per una adaptació contínua al canvi” i “per l’ús de la innovació i la tecnologia per a ser neutral en el seu impacte ambiental”, ha afirmat.
En aquest sentit, la implementació de l’economia circular ja és una realitat en el sector de l’aigua. “Donem a l‘aigua una segona vida: apliquem tecnologia molt avançada per a tractar l’aigua un cop consumida, per la qual cosa pot reinjectar-se a l‘ecosistema en òptimes condicions i contribuir a pal·liar així l’estrès hídric, o fins i tot pot ser reutilitzada per a nous usos”, ha explicat Manuel Cermerón.
La integració de l’economia circular en els diversos sectors passa per enfrontar, de manera local, aquest repte global, segons ha comentat el CEO d’Agbar: “És imprescindible per a la implementació de l’economia circular identificar i col·laborar amb els actors clau a cada territori, i desenvolupar solucions d’acord amb les característiques de cada entorn”.
Per últim, Manuel Cermerón ha destacat el paper d’Agbar en la recerca d’aliances, d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 17, amb la indústria per a actuar com un motor de tracció per a projectes de valor per a l’economia circular.
A la taula rodona també hi han participat Alicia Garcia Herrero; Chief Economist Asia Pacific de Natixis; i Paula Altavilla; Presidenta per a Argentina, Paraguai i Uruguai de Schneider Electric. La taula ha estat moderada per Myriam García-Berro; Technology & Innovation Director a EURECAT.
El Congrés BNEW té com a objectiu potenciar el paper de Barcelona com agent de la reactivació econòmica basada en la innovació i ha posat especial èmfasi en la seva segona edició en les qüestions relacionades amb la sostenibilitat.