Agbar i Esade, fidels al seu compromís amb el desenvolupament del talent i la generació d’oportunitats, han signat un acord de col·laboració per impulsar la formació dels estudiants joves amb talent, la creació de coneixement amb impacte i la contribució al debat social. Aquestes tres àrees d’actuació, sobre les quals es fonamenta la col·laboració entre ambdues institucions, es concreten, principalment, en la contribució al Programa de Beques d’Esade, a més de col·laborar, a través de l’Institut Social de l’escola, en el disseny o execució de projectes i activitats acadèmiques, de generació i difusió de coneixement i de millora social.
Amb l’objectiu d’impulsar la diversitat a les aules, la igualtat d’oportunitats i contribuir a la formació dels futurs líders socialment responsables, la “Beca Agbar” anirà destinada a estudiants de l’escola amb un excel·lent expedient acadèmic i que no disposen dels recursos econòmics necessaris. Esade reforça, així, el seu compromís amb l’impacte social, mitjançant aliances amb empreses, fundacions, institucions i donants particulars, i el seu ferm propòsit de donar suport al talent i contribuir a la transferència de coneixement per generar un impacte positiu.
“Gràcies a institucions com Agbar, que comparteix la nostra visió de crear un món més just, equitatiu i socialment responsable, continuarem treballant en el suport al talent, el foment de la igualtat d’oportunitats i en brindar als estudiants les eines necessàries perquè aconsegueixin les seves metes i contribueixin al progrés de la nostra societat”, ha assegurat Xavier Mendoza, director general d’Esade.
“Des d’Agbar, estem compromesos amb la formació i el desenvolupament del talent com a impulsor de progrés social, d’inclusió i de reducció de les desigualtats. Per això, l’aliança i col·laboració amb institucions educatives és clau, permetent avançar cap a una societat més justa”, destaca Àngel Simon, president d’Agbar.
Propòsit corporatiu i lideratge humanista
A més del Programa de Beques, l’acord entre Esade i Agbar aborda també els reptes corporatius de la companyia en els àmbits de la sostenibilitat i l’impacte social. En un context econòmic internacional que continua marcat per la incertesa, la humanització és essencial en la definició dels espais de treball del futur, però no serà possible sense un lideratge humanista. És per això que la institució acadèmica acompanyarà a Agbar en l’anàlisi dels reptes que presenten els seus processos de digitalització, des del punt de vista organitzatiu, cultural i de les competències i habilitats, i de com crear “espais de cura” situant a les persones al centre del procés.