Agbar rep un reconeixement per l’impuls de les solucions basades en la Natura en els IV Premis Sostenibilitat i Medi Ambient de La Razón

A l’acte de celebració de la quarta edició dels Premis Sostenibilitat i Medi Ambient organitzats per La Razón, Agbar ha estat guardonada amb un premi per l’impuls a les Solucions basades en la Natura, contribuint a preservar els ecosistemes i la biodiversitat, en un context de canvi climàtic.

Durant l’esdeveniment de lliurament dels guardons, celebrat a la seu del diari a Madrid, Federico Ramos, director d’Agbar a Madrid, part de Veolia, ha estat qui ha recollit el premi, lliurat per Carlos Novillo, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Interior de la Comunitat de Madrid, i Francisco Marhuenda, director de La Razón.

En el seu discurs d’agraïment, Federico Ramos ha destacat la necessitat, davant els efectes del canvi climàtic, de preservar els recursos naturals, i en particular l’aigua, essencial per a la vida en general, així com de cuidar i restaurar els ecosistemes. En aquest context, Agbar impulsa models respectuosos i responsables amb el clima i l’entorn, a través de la implantació d’infraestructures verdes i de solucions basades en la natura, que imiten el funcionament dels ecosistemes per preservar la biodiversitat tant en entorns urbans com en espais naturals d’interès. Aquestes solucions contribueixen a l’adaptació dels efectes del canvi climàtic d’una manera més sostenible, generant múltiples beneficis que provenen de la pròpia natura.

Diverses iniciatives ja estan implementades al territori com el Parc de La Marjal a Alacant, un espai d’oci inundable dissenyat per retenir aigües pluvials i mitigar inundacions durant pluges torrencials, combinant funcionalitat i gaudi per a la ciutadania. Una altra referència són els aiguamolls artificials de depuració d’Illa de Mar i L’Embut al Delta de l’Ebre que purifiquen l’aigua utilitzada en el cultiu d’arròs mitjançant l’ús de vegetació aquàtica i microorganismes.

Aquest premi reconeix els èxits i els esforços de tots els professionals d’Agbar en matèria de preservació del medi ambient i dels recursos naturals, i també anima la companyia a continuar avançant en el seu compromís amb la transformació ecològica.

Carlos Novillo, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Interior de la Comunitat de Madrid, ha clausurat l’esdeveniment.

Per quart any consecutiu, aquests guardons pretenen reconèixer aquelles empreses, professionals i organitzacions que comparteixen els valors del desenvolupament sostenible i iniciatives que fomenten la transició ecològica sostenible.

 

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.