El programa escolar de conscienciació ambiental Aqualogia celebra 10 anys!

En aquest nou curs, Aqualogia, el programa d’educació ambiental per a escolars de primària impulsat per Agbar, compleix el seu desè aniversari, reafirmant el seu compromís de sensibilització dels més joves sobre la importància de l’aigua i del medi ambient.

Des dels seus inicis fa una dècada, el programa escolar de conscienciació Aqualogia ha estat clau en la formació de nens i nenes de primària sobre la cura de l’aigua i del medi ambient, la sostenibilitat dels recursos i l’actuació sobre el canvi climàtic. Un programa que al llarg dels anys ha anat creixent, amb la incorporació de nous elements interactius i digitals – com l’aula virtual l’any 2020, la qual cosa ha permès mantenir actiu el programa en els primers cursos post-pandèmia –, generant un impacte positiu en les noves generacions cada vegada més conscienciades de la situació d’emergència climàtica.

Així, a través de jocs interactius, experiments i reptes, Aqualogia consciencia l’alumnat sobre la importància de l’aigua i el seu ús sostenible alhora que descobreix el cicle integral de l’aigua, com aquesta arriba a les nostres cases i quins tractaments són necessaris per al seu consum i retorn al medi natural. Des del seu llançament l’any 2014, més de 75.700 estudiants han participat en el programa, en un total de 4.200 sessions realitzades en centres escolars al llarg del territori espanyol.

Manuel Cermerón, durante el evento

Per commemorar aquest aniversari, s’ha celebrat un acte que ha comptat amb la participació de Manuel Cermerón, director general d’Agbar, que ha repassat en el seu discurs les principals fites del programa durant aquests deu anys i ha compartit la seva visió de futur. També hi han intervingut representants de l’Escola de l’Aigua i de la Direcció d’Acció Social, entre altres. Així mateix, s’han pogut conèixer algunes aplicacions del programa en els territoris on opera el grup Agbar, com a Catalunya, a la Comunitat Valenciana i a la zona Centre-Nord.

Fichas educativas

D’altra banda, amb motiu del desè aniversari, com a novetat aquest any, el programa es renova amb les caixes pedagògiques ‘Aquakit’, una eina que ofereix experiències pràctiques i motivadores per impulsar l’aprenentatge actiu entre l’alumnat.

El programa escolar de conscienciació Aqualogia, que impulsa l’Escola de l’Aigua d’Agbar, s’emmarca en l’objectiu de la companyia de conscienciar i educar les persones sobre el valor de l’aigua, en aquest cas des de la infància, fomentant la creació de comunitats més sostenibles, un pilar fonamental en l’acció social del grup.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.