Avui en el Palau de Pedralbes de Barcelona, s’ha celebrat una Jornada organitzada per la Fundació Dieta Mediterrània amb la participació de Catalunya 2030, Paral·lel 40 i la Generalitat de Catalunya – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, en la qual Agbar ha participat en una taula rodona titulada “Com poden les empreses ajudar a aconseguir els reptes que representen les ODS?”
En aquest context, Felipe Campos, en representació d’Agbar, ha explicat: “La contribució als ODS ja no és una opció; és necessari integrar-los en l’estratègia de les empreses impulsant aquells objectius vinculats amb el core business de l’activitat”. En concret, Felipe Campos ha assenyalat la relació entre el cicle de l’aigua i el ODS 6: ‘Garantir la disponibilitat d’aigua i el sanejament per a tothom’, però també ha assenyalat que “una millor gestió de l’aigua està implícita en molts dels altres ODS; és impensable no associar aigua i sanejament amb la pobresa, la fam zero, amb la salut i el benestar, amb l’energia assequible i no contaminant, amb el creixement econòmic, amb la preservació de la vida submarina i la vida d’ecosistemes terrestres, per exemple”.
En aquest sentit, Felipe Campos ha destacat la contribució de la companyia al ODS 1, dedicada a l’erradicació de la pobresa, amb mesures com l’impuls des de 2012 del Fons de Solidaritat amb la finalitat de garantir l’accés a l’aigua de les persones en situació de vulnerabilitat. A més, Felipe Campos ha posat de manifest l’aposta per la regeneració de l’aigua depurada, en un context d’estrès hídric, per a garantir la seva disponibilitat i contribuir als ODS 6 i 12.
En la taula rodona també ha participat José Luis Bonet, President de Cambres de Comerç d’Espanya; Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana i Representants de Food Futur; Jordi Valls, Director General de Mercabarna; Constantí Serrallonga, Director General de Fira de Barcelona; i Maurici García de Quevedo, Director General de FIAB. Teresa Jordà, la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha estat l’encarregada d’inaugurar, de manera virtual, aquestes jornades.
Al setembre de 2019, el secretari general de l’ONU va apel·lar a tots els sectors de la societat perquè es mobilitzessin per a aquesta dècada d’acció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en tres nivells: accions a nivell mundial per a garantir un major lideratge, més recursos i solucions més intel·ligents respecte als Objectius de Desenvolupament Sostenible. La Fundació Dieta Mediterrània vol aportar el seu granet de sorra, i incorpora a les seves línies estratègiques de promoció d’un estil de vida sa, saludable i sostenible els Objectius de Desenvolupament Sostenible, comprometent-se en la seva difusió i possible consecució.